Eventbon, leuk om deltavliegen, zweefvliegen, paragliding, paramotor als tandemvlucht en trike vliegen cadeau te geven, of doe andere leuke uitjes zelf of cadeau in de lucht of op het strand.
Reserveren of een cadeaubon bestellen?
ONLINE bestellen en binnen 1 minuut in huis

Zweefvliegen een leuk uitje in de lucht.
Uniek als cadeau of om zelf te doen.
Een kennismakingszweefvlucht duurt ongeveer 15 minuten.
Zweefvliegtuigen hebben geen motor, dus hoe komen ze dan toch de lucht in?
De meest gebruikte startmethoden zijn de sleepstart, waarbij een motorvliegtuigje je omhoog sleept en de lierstart. Er wordt gebruik gemaakt van de lierstartmethode. In de lierstart wordt het zweefvliegtuig door een speciaal voor het zweefvliegen gebouwde lier aan een kabel ‘omhoog getrokken’. Je gaat mee vliegen met een ervaren zweefvlieger en krijgt bovendien algemene informatie over het zweefvliegen.
Ervaren hoe zweefvliegen is? Kennismaken met het zweefvliegen? Je bent dan de passagier van een ervaren zweefvlieger, die je voor, tijdens en na de vlucht het nodige vertelt en uitlegt.

Duur: +/_ 30 minuten.

Locatie: divers in Nederland en Vlaanderen.

Prijs divers! Cadeaubon zweefvliegen bestellen?
Prijzen en ONLINE bestellen van je cadeaubon voor zweefvliegen.

Paragliding tijdens een lierstart of een dag cursus paragliden (als passagier meevliegen met instructeur).
Paragliding is nu mogelijk! (Paragliding is zeer afhankelijk van het weer).
Omhoog getrokken aan een lier maak je gekoppeld aan een instructeur een paraglide vlucht.
De eerste kennismaking met paragliding vind vaak plaats door middel van een tandemvlucht. Je hangt als passagier voor de piloot helemaal vrij in de lucht, onder een paraglider van ongeveer 42 m2. Paragliden is de meest elementaire vorm van zweefvliegen. De hele uitrusting (vliegtoestel) weegt ongeveer 20 kg. Ervaren piloten kunnen met behulp van thermiek urenlang in de lucht blijven zweven. De tandemvlucht zelf duurt, afhankelijk van de weerscondities, tussen de 5 en de 15 minuten, maar inclusief voorbereiding ben je per vlucht meestal zo’n twintig minuten kwijt. De meeste mensen kijken eerst even de kat uit de boom en blijven na de vlucht nog even kletsen en dan ben jij al gauw een uurtje op het veld, soms langer als je het heel erg leuk vindt.
Zorg voor stevige schoenen (bij voorkeur sportschoenen) en sportieve kleding die tegen een stootje kan, voor het geval je tijdens start of landing in het weiland valt of struikelt. Zowel tijdens de start als tijdens de landing van de tandem moet je als passagier een paar passen rennen. De landing kan je het beste vergelijken met het van een stoel af stappen/springen.
Je kan ook meerdere vluchten nemen dan gaat je ook zelf vliegen, dit is bij de 2 en 3 vluchten proefles.
Locatie paragliding Nederland: Almelo (Getelo, Dtsl), Eindhoven, Lopik (Centraal in Nederland), Nisterode (Den Bosch – Uden) bij paragliging krijg je op de dag zelf pas de definitieve locatie voor het paragliden te horen.
Duur paragliding: +/_ 30 minuten in het weekend.
In verband met het vee zijn honden niet toegestaan op de lierterreinen.

Reserveren of een cadeaubon bestellen?
Klik hier voor prijzen direct met datum reserveren of als cadeaubon.

Trike vliegen, deltavliegen met motor leuk om te beleven.
Doe nu een proefles trike vliegen (deltavliegen met motor).
Hier krijg je uitleg over het vliegtuig en de besturing. Nadat de instructeur het toestel op een veilige hoogte (meestal zo’n 1500ft = 450 meter) heeft gebracht, mag je de rest van het half uur zelf sturen (met uitzondering van de landing, die doen de piloot liever zelf) ; dit half uur is voldoende om een idee te krijgen van het trike-vliegen en er zelfs verslingerd aan te raken. Bij het trike deltavliegen zit je achter elkaar. Meestal gaat de passagier de eerste keer achterin. Hiervandaan is het toestel ook normaal zelf te besturen, met uitzondering van de bediening van het gaspedaal. Maar voor een eerste keer zou dit misschien ook wat ingewikkeld worden. Ben je iemand die al enige vliegervaring heeft, is er geen bezwaar tegen om direct de eerste keer voorin te zitten.
Locatie: Vlaanderen en Zeeland.
Duur 30 minuten of 60 minuten.
Prijs trike vliegen (deltavliegen met motor) 30 minuten: Klik hier voor prijzen direct met datum reserveren of als cadeaubon.

Paramotor vliegen / Parasailing / Snorvliegen, een tandemvlucht.
Paramotor vliegen / snorvliegen met een parachute en aangedreven met een motor.
Apart is het zeker, aan een parachute ga je zelf vliegen, dus niet springen, maar juist op stijgen net als parasailing.
Het gevoel is toch anders.

De foto zegt alles, dit ga je doen paragliding maar dan met motor.

Locatie Paramotor vliegen / snorvliegen: Almere (Flevoland, alleen mogelijk bij goede terrein condities), Enschede / Winterswijk (Stadtlohn D), Leerdam (Utrecht), Middenmeer (Noord-Holland) en Oosterbeek (Arnhem).

Duur tandem (instructie) vlucht / proefles: 30 minuten.

Reserveren met datum of een cadeaubon paramotor vliegen bestellen?
ONLINE bestellen van dit uitje